יום שבת, 13 באפריל 2013

חג שמח מאת דמיטרי שטוחין

חברים יקרים אנחנו ב"הכשרון שלי" שמחים להתקן אותם בכמה דברים:
ב25.04 אנו מארגנים מסיבה לכולם מי גיל 18-כניסה חינם.
גם בקרוב מופע סטנד אפ בחיפה ותל אביב-כניסה חינם והגרלה (כרטיס טיסה לחו"ל + בית מלון)!
מסיבה בתל אביב ליין חדש-לכולם כניסה חינם!
תערוכה לציירים וצלמים בחיפה-השתתפות וכניסה חינם!
רק שתדעו-אתם מאוד חשובים לנו!
חג עצמאות שמח!
בכבוד רב"הכשרון שלי"!
 

יום שני, 1 באפריל 2013

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' ראשי


מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' ראשי
מגזין ארצי "הכשרון שלי" ,אפריל 2013 ,מחולק חינם!

אלפי עותקים כבר בהדפסה!

אתם שווים שיכתבו עליכם,
כבר היום אנחנו מחפשים דוגמנים ובעלי כישרון בכל תחום!

אם אתם מיוחדים-תכתבו לנו!
אנו נשמח לפרסם ולקדם אותכם חינם!נעזור לכם להיות פופולריים!

כי אתם חשובים לנו!

המשך מגזין: http://kisharonsheli.co.il/?section=99

בכבוד רב "הכשרון שלי" !

הרשמה חינם!


מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 4

"אנשים לא יוצאים מכאן כמו שהם נכנסים"

מאת: דמיטרי שטוחין.

יורם לוינשטיין משנה חיים של אנשים כבר מ-1981, ולא מעט פעמים הוא שואל את עצמו בשביל הוא צריך את זה. גם אנחנו רצינו לדעת, ושמענו דברים מרתקים של אדם שלא מפחד להגיד מה צריכים שחקנים אמיתיים

זה כיף לכתוב כתבה על יורם לוינשטיין מכמה סיבות, שאת רובן תבינו בהמשך הכתבה. אבל הסיבה הראשונה היא כי ככה יוצא לי לדבר עם יורם, והוא איש שיחה נהדר ומעניין. ורק המלצה - שאם מישהו חושב ללמוד משחק אז אצל יורם זה הכי כדאי. אבל כדאי שתדעו כמה דברים: קודם כל, לפני הכל אצל יורם זה משמעת, וזה מגיע אפילו לפני הכישרון שיש לכם - אתם צריכים לבוא כבר תרבותיים, אינטליגנטיים ולעמוד בזמנים. דבר שני, צריך לזכור שחוץ מהבית ספר שלו, הוא גם לימד בבית צבי, בניסן נתיב ואפילו עשה סדנאות בבית, ככה שהוא מכיר גם בתי ספר אחרים.
אבל מספיק עם ההקדמה, בואו נדבר קצת עם האיש ונשמע מה שיש לו להגיד.
אז איך הבאת את בית הספר למעמד ולרמה כזו?"
"אני תמיד נמצא בסביבה של אנשים טובים, ויחד איתם הצלחתי. שיתפתי אותם בבנייה של בית הספר, והניהול שלו הוא אף פעם לא יחידני. אנשים עזרו לי להגיע לאן שאני היום".
כמה חשיבות יש לכישרון של הסטודנטים?
"אני לא יכול ללמד כישרון, זה הדבר שאיתו צריך לבוא מהבית. אני יכול לדוג אנשים כישרוניים, לתת להם כלים, מסגרת ומשמעת, וללמד אותם איך להשתמש בכישרון שלהם. משמעת זה דבר מאוד מאוד חשוב, ואני יכול רק לשמוח שאנשים נהנים לעבוד עם שחקנים שלנו אחרי שהם מסיימים פה את הלימודים".
אז אתה מאוד מקפיד על משמעת?
"שחקן לא יכול להיות טוב במה שהוא עושה, אם אין לו משמעת וגבולות. אני מלמד הרבה משמעת וטכניקה, אבל אחרי שהם יוצאים מבית הספר יש להם משמעת משל עצמם. אני רק תחנה בחיים שלהם - שלוש שנים בלבד".
אחד הדברים המעניינים בבית הספר הוא המיקום שלו בשכונת התקווה שבדרום תל אביב הידועה כבעייתית. למה בחרת להיות דווקא שם?
"התאהבתי במקום הזה ובאנשים שחיים כאן, וידעתי שזה מה שאני מחפש. למרות שהמקום היה מלא נרקומנים, והבניין היה צריך לעבור שיפוץ מהיר כי הכל היה במצב גרוע, השכונה קיבלה אותנו יפה מאוד עד כדי כך שזה הפתיע אותי. אנשים באו עם אוכל, חום והמון מצב רוח טוב, והם שומרים עלינו עד היום.
"תמיד היה כאן מעבר של תרבויות, וגם היום עם הפליטים, יש הרבה עושר תרבותי. המקום מזכיר לי את הילדות שלי, והוא רק גדל וגדל כאן. אנחנו רק מרוויחים מהשכונה, וגם השכונה מרוויחה הרבה מאיתנו".
איזה פעילויות יש לכם עם תושבי השכונה?
"ישנן 16 קבוצות שונות שהשחקנים וצוות המורים מעבירים בה לאוכלוסיות שונות כמו נוער בסיכון, ילדים בצרכים מיוחדים, עולים חדשים, עובדים זרים, קשישים, נוער דתי וכיוצא מזה. הילדים מאוד אוהבים את השיעורים והם אף נוסעים עם הופעות לחו"ל, והסטודנטים לומדים מהם. כל הכוכבים שיצאו מהבית ספר זה אנשים שעברו כאן ולמדו מהשכונה".
איך מתקבלים לבית הספר?
"אני מעדיף שזה יהיה אחרי שירות צבאו או לאומי. בגדול זה מגילאי 18 עד גיל 30 מקסימום. לאנשים שעברו את גיל 30 יש הרבה מאוד מקומות, חוגים וסדנאות, שהם יכולים ללמוד ואחר כך לשחק בכל מיני מקומות.
"לבית הספר יכולים להתקבל כולם - אנשים בעלי כישרון וחרוצים. לסטודנטים שיש להם בעיות כספיות אנחנו מעניקים מלגות במידת הצורך, ויש הרבה סוגים של מלגות אצלנו.
"חשוב לי מאוד שהסטודנטים שלי ידעו לשיר. זו אמנם לא חובה, אבל הרבה יותר דלתות נפתחות אם יודעים לשיר".
ומה מהלך מסלול הלימודים?
"הסטודנטים חייבים להבין שהם נכנסים למסע מרתק, עולם של רגש. המסע הזה משנה אותך - אתה לא יוצא אותו הדבר. הם חייבים ללכת עם זה עד הסוף, רחוק ולהיות מאוד ממוקדים. הסטודנטים חיים בעולם תחרותי, וזה דבר חיובי, אבל הם צריכים לזכור שקודם כל הם מתחרים מול עצמם".
מה היחס שלך לבתי ספר אחרים למשחק?
"אני שמח שיש אותם, זה גורם לי להתחזק ולהתפתח בעצמי".
ידוע ששחקנים הם טיפוסים מעניינים, אבל אולי תתן לנו דוגמא לסיפורים מיוחדים אפילו יותר מהבית ספר?
"אנחנו לא מתייחסים באופן מיוחד לאף אחד בבית הספר, אבל סיפורים מעניינים תמיד יש. הנה, רק השנה התקבל לבית ספר טרנסקסואל - גבר שהפך לאישה, והיום הוא אישה יפהפיה שמדגמנת. והשנה גם התקבל בחור מאוד כישרוני עם פוטנציאל ענק - פליט מסודן בשם חמיס. בדרך לישראל הוא כבר שיחק בתיאטרון בקהיר, ואני מאמין שבעולם התרבות כישרון יותר חשוב מפוליטיקה".
אגב כישרון, מה דעתך על כל נושא הפירסום?
"היום אתה מפורסם, מחר כבר לא. אבל מה שמשנה זה מה שיש לך לתת לאנשים. הפרסום זה רק כלי כדי לקבל עוד עבודה וזהו. כל מי שהיה בתכניות ריאליטי - הם באים והולכים כי הם לא יודעים איך ומה הם יכולים לתת. אבל אם הם ממשיכים לעבוד על זה ועם זה, הם מצליחים! אני רוצה להגיד לאנשים שרוצים להיות מפורסמים - כדאי שיהיה לכם בסיס כי בלי בסיס אין מה למכור. ובשביל זה צריך ללמוד.
"משחק זה לא רק מקצוע לאנשים יפים וצעירים - זה חיים, עבודה עצמית ותחרות וכל הזמן להיות עם יד על הדופק".
שאלה אחרונה אבל אולי הכי חשובה: אתה מאושר?
"לפעמים אני חושב שאני לא צריך להיות כאן בכלל, עובד 24 שעות ומשנת 1981 אין לי מנוחה (-כאן הוא צוחק אחרי שהזמנו אותו להירשם לאתר כי יש לנו כרטיס טיסה לחו"ל למי שזוכה בהגרלה - כ"ש). לפעמים אני שואל את עצמי בשביל מה אני צריך את כל זה, יש פה כל כך הרבה דרמות וסיפורים. כבר בן 62, ובשביל מה אני צריך את זה? אבל אז אני קם בבוקר, מתחיל את העבודה שלי ופשוט ממשיך, כי יש לי הרבה דברים לתת, ככה אני מרגיש ומאמין".
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 5

סקסי גרוס
מאת: דמיטרי שטוחין.
השבוע יצא למערכת "הכישרון שלי" לבקר במופע סטנד אפ חדש בבית צוותא. מדובר בקבוצה של אבירם גרוס, והם קוראים לעצמם "דומינו גרוס – הדור הסקסי". השם מסגיר את העובדה שהמופע הוא מאוד קיצוני – בכל מערכון דיברו על סקס, מין ועניינים שבינו לבינה. ניכר גם שהמערכונים שהחבר'ה כתבו היו כאלה שהצחיקו אותם באופן אישי. אנחנו חלק מהזמן צחקנו, חלק מהזמן אמרנו שזה בדיוק ככה כמו בחיים, וחלק מהזמן חשבנו שמגזימים ולא צחקנו. אגב, בכל מה שקשור לסקס שאלנו אותם מה הם חושבים בנושא, והם לא התביישו וענו לנו שסקס זה חלק מהחיים, כיף לעשות אותו והוא מאוד מאוד מצחיק. האמת? צודקים.
החברים רוצים להעביר לנו מהתובנות שלהם על תרבויות שונות בארץ, והם עושים כל שבוע מפגש ביניהם. כל אחד מוזמן להגיע, אבל חייבים להיות רציניים ומסודרים וכל האנשים בקבוצה חייבים לכתוב מערכונים בעצמם, לשחק אותם ולתת לכישרון לצאת. את הדברים הטובים שיוצאים משם, הם מעלים על במה ומופיעים איתם ברחבי הארץ.
על גרוס, יש רק דברים טובים להגיד: הוא מגיע לשם על חשבון הזמן שלו, בוחר את המערכונים ואת השחקנים הטובים ביותר, ובסופו של דבר אף מחתים את השחקנים, מקדם אותם ועוזר להם להגיע לטלוויזיה ולעולם הגדול. אפשר בשקט להגיד שהסטנדאפיסטים הכי טובים "שייכים" לאבירם גרוס.
בכל מקרה, אחרי שראינו אותם, אנחנו מאחלים לקבוצה את כל ההצלחה וההתקדמות האישית שאפשר. נהנינו מאוד ואנחנו כבר מחכים לראות את המופע הבא שלהם. בואו גם ניתן להם את הקרדיט ונזכיר את השמות שהשתתפו: גיל כהן, אנה צ'רנוב-צנחני, איתי לנטון, איתן אבינועם, נעה בונה, הראל אלקלעי, שני מלמד (שהיא גם חברה באתר שלנו), קרן עשור, מיכל מנור, עופר בן שבת ומאור הרוש.
צילום: איתי פולק

 

מגזין ארצי : "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ'6

פרסום אצלנו!
מה אתם יכולים לקבל אם תפרסמו אצלנו? קודם כל - הפרסום הוא משולש: גם אתר אינטרנט, גם רדיו אינטרנטי וגם במגזין המודפס שלנו, שמחולק בחינם בעשרות לוקיישנים, בניהם רוב תחנות הרכבת בחיפה והצפון, התחנות המרכזיות בתל אביב ובבאר שבע, בבתי ספר למשחק ,אוניברסיטאות ומכללות גדולות. וזה בלי כל בתי המלון ומוניציפליות שכבר ביקשו שנשלח להם את המגזין.
הקהל יעד שלנו הוא מצד אחד גדול, ומצד שני צעיר מאוד. וגם אנחנו צעירים, מה שאומר שאנחנו גמישים מאוד בחבילות הפרסום שאנחנו יכולים להציע, וגם במחירים. עכשיו חוץ מלפרסם אתם גם עושים מעשה טוב - כי כל הכסף שנשאר לנו הולך על קידום אמנים ותרבות בארץ, בין היתר בדמות מלגות לסטודנטים, חוגים לנוער בסיכון, קבוצות לאמנות במקומות בעתיים ,תערוכות לציירים וצלמים ועוד.
"הכישרון שלי", הוא מקום בצמיחה. תתקשרו אלינו, תשאירו לנו אימייל, אנחנו כבר נדע איך לטפל בכל הצרכים שלכם.
פלאפון:
 
 
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 10

עושים צחוק!
מאת: דמיטרי שטוחין
 
יניב גולן הוא מנחה, קוסם, זמר, שחקן, מוזיקאי מפיק, ואפילו חבר באתר שלנו. בקיצור, יניב הוא הרבה דברים, אבל אולי הדבר הכי חשוב מכל מה שהוא עושה זה ליצן רפואי. עם 16 שנות ניסיון בהופעה מול ילדים ותעודת בוגר מהקורס הראשון מטעם בית החולים אסף הרופא, אפשר להגיד שהליצנות זורמת בדמו.
גולן הוא פעיל מאוד בקהילה: הוא עובד בהתנדבות (קיבל פרס ממשרד ראש הממשלה ומעל 100 תעודות על התנדבות) בעזר מציון ובבתי חולים, וחוגג לילדים ימי הולדת ובר מיצוות, ורואה את שכרו בין היתר בחיוכם של הילדים, הוא מתנדב במחלקות לילדים חולים בסרטן, ועוזר להם לצאת מהמחלה; הילדים והוא ממשיכים לשמור איתו על קשר גם אחרי שהם מחלימים.
דימה פרסיץ , גם כן חבר באתר שלנו, הוא כותב שירים. הוא גילה שהוא יודע לכתוב שירים לפני עשרה חודשים, כשהילד שלו ביקש עזרה בהכנת שיעורי בית לבית הספר שלו המשימה הייתה שיר על ירושלים. מאז דימה כותב, יניב שר, והדואט ביניהם מצליח מאוד השירים הושמעו עד עתה בערוץ 9, ברדיו 103, והשניים קיבלו אפילו הזמנה מקהילה יהודית בניו יורק.
מילה אישית: אנחנו זכינו שהם באתר שלנו, ואנחנו מודים לכם על העבודה שאתם עושים. יניב, תמשיך להתנדב ולעבוד במקצוע הקדוש הזה שלך, יש לך חברים חדשים, ואנחנו מקווים שאתם נהנים, ותמשיכו לעזור לזולת!
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 10

מחושך לאור

מאת: דמיטרי שטוחין. 

שמעון אזולאי נולד לבקן, וספג הרבה מאוד הצקות ועלבונות. אבל הוא למד לסלוח, לכתוב שירה ולהיות אופטימי באופן כללי. בואו לקרוא סיפור עצוב עם סוף טוב

תכירו את שמעון אזולאי. הסיפור שלו הוא עצוב, אבל גם מלא באופטימיות. סיפור עם אלימות ורוע, אבל גם אור וחיים. סיפור על לעג ואיך מתגברים על הלעג הזה ורואים רק את הטוב בבני האדם האחרים.
שמעון הוא לבקן. לבקנות היא פגם גנטי, חוסר בחומר שנקרא מלנין, שנותן צבע לעיניים, לעור ולשיער. הוא נראה שונה, ובזמן שהיה בבית הספר, הוא ספג הרבה מאוד לעג מהילדים האחרים שלמדו איתו, וגם לצערו מהמורים. אבל האמת היא שהוא ספג הרבה לעג מסביב - הוא בקושי יכול לראות וכשהוא היה עולה לאוטובוס ושואל את הנהג איזה קו זה, לזכות בתשובה מעליבה כמו "מה אתה עיוור" זה בהחלט לא מה שהוא היה רוצה לשמוע. זה מעליב. אבל שמעון התגבר על זה, כמו גם על שאר הצחוקים או העלבונות שהוא היה שומע מאנשים בזמן שהוא נוסע ברכבת או באוטובוס.
כשהגיע לגיל 19, שמעון ידע שהוא לא יוכל להתגייס, אבל הוא ניסה להתנדב. צה"ל לא הסכים לקבל אותו. אבל שמעון לא ויתר והוא עושה שירות לאומי כל יום - עוזר לילדים עיוורים. הוא גם עבר תהליך של חזרה בתשובה, והיום הוא דתי לאומי כי לדבריו: "שם מבינים אותי ולא צוחקים ממני".
אבל האהבה והתשוקה האמיתית של שמעון היא שירה. הוא כותב שירים על אור - לא כזה של שמש, אלא של החיים. הוא כבר כתב ספר למשרד החינוך, ספר שעד היום משתמשים בו ללימוד ילדים עיוורים. השירים שהוא כותב הם מהחיים שלו, והמנטרה העיקרית שלו (ולדעתי צריכה להיות של כולנו - כ"ש) היא שהעיקר שלכולם יהיה רק טוב, ואם הוא, אחרי כל הדברים שעבר, סלח לכולם, אז אפשר פשוט ללמוד לסלוח.
אנחנו גם מצרפים שיר של שמעון שתוכלו לקרוא, כי לדעתנו הוא פשוט השראה לכל אחד.
אור / שמעון אזולאי
בכל אחד נמצא לו אור קטן
אור שדולק בתוכו כל הזמן
אור שחבוי לו אל הכלים
אור שמרגישים רק אם מסתכלים
לכל אחד יש אור בתוך הלב
אור שמח ואור שכואב
לכל אחד האור במקור אחר
בתוך הלב עמוק מסתתר
אם ניתן לאור לצאת לעולם
לזרוח כמו שהוא לכולם
נרגיש איך לאט לאט הוא גדל
האור הקטן הזה שמסתתר
 
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 14

כתבה על: עומר זימרי
מאת: דמיטרי שטוחין.
קצת עליך: משחק בתאטרון הקאמרי, בבית לסין, בהצגות ילדים בתאטרון אורנה פורת. סיים שירות בצה"ל כזמר + מפקד להקה צבאית, ומשתדל לעשות סדנאות בהתנדבות "איפה שרק מזמינים אותי". הרומן שלו עם הבמה התחיל בתיכון: "עשיתי 5 יחידות תאטרון בבית ספר לאמנויות בעפולה, וגם סיימתי את בית צבי".
השקפת עולם מקצועית: "להיות שחקן זה דבר נפלא, אבל זה ממש לא קל. כמו בכל תחום אחר, יש יותר טובים ויש פחות טובים, אבל מה שחשוב לזכור זה שצריך ללמוד ולעבוד על דמויות כל הזמן".
עוד משהו: כמות התפקידים שעומר עשה היא בהחלט מרשימה, אבל אם יש משהו אחד מיוחד זה זה: בשנת 2000 הוא הופיע וייצג את המדינה בביתן הישראלי בדיסנילנד 2000.
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 12-15

מחיר היופי!
מאת: דמיטרי שטוחין.
טל מחין היא הדוגמנית שאתם יכולים לראות על שער המגזין שלנו, וחוץ מזה שהיא מאוד יפה ומוכשרת (כמו שתקראו תכף), היא החליטה להיחשף בפנינו ולתאר בפנינו את החוויות הקשות שהיא עברה במקצוע הזה.
טל היא עולה מרוסיה בת 25. היא התחילה לעבוד בדוגמנות בגיל 17. היא מספרת שהיו תקופות פחות טובות ויותר טובות, אבל שתמיד הייתה לה עבודה. חוץ מדוגמנות, היא גם בוגרת בית הספר למשחק של ענת ברזילי, מאפרת מקצועית ואף מתכננת ללמוד אצל יורם לוינשטיין. היא מעידה על עצמה כטיפוס שאוהב מאוד ללמוד. הסיבה העיקרית שבגללה טל הלכה ללמוד משחק אגב היא בגלל אמה - שזה היה חלום חייה, ולא הצליחה להגשימו.
בכל מקרה, אפשר להגיד שטל מחין מצליחה מאוד בתחומה, והשתתפה בהרבה מאוד תערוכות של מעצבי אופנה, בקליפים ופרסומות, היא מבוקשת גם בחו"ל ובאופן כללי היא נחשבת לדוגמנית מבוקשת. ההיגיון אומר שהחיים על המסלול או מול המצלמה הם קלים ונוחים, אבל מסתבר שלא כך הוא הדבר. שאלתי בתמימות את טל אם היא אוהבת את העבודה, והתשובה שקיבלתי היממה אותי - התפתחה בינינו שיחה מרתקת עם אמיתות קשות.
טל מחין מספרת שהיא אוהבת את התחום מאוד, ואם היא הייתה צריכה להתחיל הכל מההתחלה, היא עדיין הייתה עוסקת בו, אבל היא גם מסבירה שהוא מאוד בעייתי, בין היתר בגלל שאין בכלל תנאים, אין תשלומים לפנסיה והסוכנויות לוקחות המון פעמים אחוזים גבוהים מהמשכורת כעמלה.
טל מספרת שהיא לא יודעת איך לסגור את החודש. בשום מקום לא כתוב כמה דוגמנית צריכה לקבל פר שעה, ואף אחד לא מספר על איזה ביטוח מגיע לה, למשל. בהרבה צילומים אליהם היא הגיעה הודיעו לה אחר כבוד שמדובר ב"התנדבות", ולדוגמנית אין יותר מדי מה לעשות עם זה. ואם היא תתלונן? אז יכול להיות שהסוכן או הצלם עליו התלוננו הוא מקושר, והוא יכול לגרום לכך שאף אחד לא יעסיק אותה. ואף אחת לא רוצה את זה.
הסיפורים שטל מספרת הם מפחידים מאוד. כך לדוגמה, היא מתארת איך כל דוגמנית עוברת הטרדות מיניות רבות במהלך העבודה: "היחס מאוד מעליב. לא רואים בך יותר מגוף יפה, חושבים שאנחנו רובוטים ומתייחסים אלינו בחוסר אנושיות". היא שוטחת מקרים בהם סוכנים או מפיקים דורשים "דייטים פרטיים" בבית מלון בתמורה לקבלת תפקיד, ומקרי עושק בר' גלי, כמו חוזים פיקטיביים ומשכורות שנמוכות ב-50 אחוז ממה שסוכם מראש. עכשיו הסוכנים התחילו לייבא גם דוגמניות מאוקראינה ורוסיה - כי עבורן 100 דולר ליום צילום זה הרבה מאוד כסף. טל מחין מספרת גם על כך שאין גברים דוגמנים ישראלים - רק שחקנים או זמרים שמפורסמים כבר, או כאלה שמגיעים מחו"ל.
בגלל שיצא לה לעבוד גם בחו"ל, יש לטל לאן להשוות. היא מספרת על כך שמחוץ לישראל ישנם חוקים וכל התעשייה הזו הרבה יותר מסודרת.
אז למה טל נחשפת? היא רוצה לעשות שינוי. היא רוצה לגרום לכך שהמצב ישתנה, ושדוגמניות יקבלו יחס טוב יותר, כמו כל עובד בכל מקצוע אחר במשק.
אז איך זה להיות דוגמנית? טל אומרת שזו עבודה קשה מאוד. צריך לעבוד בקור ובחום, בין 4 ל-5 שעות כל יום אימון בחדר כושר, לדעת לרקוד (לימודים עם כוראוגרף), וכמובן שכל אלה לא מבטיחים עבודה, כי צריך גם להתרוצץ בין אודישנים, עם איפור מלא ומסודר באוטובוסים ומוניות, ולחייך כל הזמן, גם כשאומרים לך שהטוסיק שלך קטן מדי או שיש בעיה עם האף והרגליים. מדובר בהמון המון השפלות, וכל אודישן כזה או יום צילום ניסיון אינו מזכה בתשלום.
וכמובן, שצריך לתחזק כל הזמן את הגוף, אוכל בריא, טיפולים רציפים אצל קוסמטיקאית, לימודי טקסטים במקום מנוחה בשבתות. מדובר בעבודה סיזיפית.
מחין חושפת פרטים עוד יותר מדהימים. מסתבר שגם כשמזמינים לאודישן לפרסומת לרהיטים או מוצרים לילדים, פתאום מסתבר לדוגמנית שהיא צריכה להיות בחוטיני. לא משנה שאין קשר בין חוטיני למוצרים לילדים, האמת המרה מתגלה והצלמים מבקשים להוריד את כל הבגדים, ואת צריכה לבחור אם לברוח משם כמה שיותר מהר, כי חברות מספרות על הטרדות ואונס. אחת הבעיות היא גם שאי אפשר להגיד לא לעבודה - אז אפילו אם משהו נראה מסוכן, טל עדיין הולכת על זה, בגלל שהיא צריכה את הכסף.
את הסיפור העצוב ביותר שומרת טל מחין לסוף השיחה בינינו. ביקשנו ממנה טיפים והמלצות לבנות שרוצות להיות דוגמנית, והיא אמרה שהכי חשוב זה להסתכל קדימה - אף פעם לא לאחור. היא מספרת על כך שגם חברים טובים עלולים לשים לך רגל.
"בדיוק לפני חודש חבר מאוד טוב שלי, בעלים של מסעדה מוכרת בת"א, מגיע אלי ואומר לי שיש לו חבר טוב שהוא סוכן דוגמניות והוא יוכל אולי לסדר לי עבודה בפרויקט ארצי גדול מאוד שהוא עובד עליו.
"הגעתי אל הסוכן (שם בדוי רועי- כ"ש) יחד עם החבר המסעדן (שם בדוי יוסי - כ"ש). נפגשנו בבית של הסוכן, והסכמתי להגיע בגלל שיוסי הוא חבר טוב, אחרת לא הייתי מגיעה לבית פרטי.
"בפגישה נתנו לי לשתות מיץ, ואחרי 5 דקות אני מרגישה שמשהו לא בסדר. למזלי לא נתתי להם להבין את זה. הם נתנו לי לשתות עוד ואני ביקשתי ללכת לשירותים, ובזמן שהייתי שם התקשרתי לאחותי שתבוא לאסוף אותי דחוף.
"עד שהיא הגיעה כבר התחלתי להרגיש מוזר - הפה שלי היה נעול, הייתי מסטולה ושיכורה, ואני מרגישה את הידיים שלהם ושומעת את הצחוקים שלהם, ובדיוק לפני שהנורא מכל קרה, אחותי באה, דפקה על הדלת, אספה אותי ולקחה אותי ישר למשטרה, לפתוח תלונה. גם בבית החולים הייתי ובבדיקת שתן גילו אצלי חומר חזק מאוד שמשתק".
את השמות אנחנו לא יכולים לחשוף, אבל יחד עם טל מתין אנחנו מחכים לדיון בבית המשפט, ואנחנו מקווים שבבוא העת נוכל לגלות את שמם ולדאוג לכך שכל הדוגמניות יהיו מוגנות כמה שאפשר מאנשים מהסוג הזה.
זה אולי הסיפור הכי קשה שקרה לטל אבל היא מראה שהדבר הכי חשוב זה תמיד לדעת מה קורה, ולזכור שצריך לחשוד בכל אחד בעסק הזה, ולדעת לסמוך רק על עצמך.

 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ'17

כתבה על: אריאל קרן.
מאת: דמיטרי שטוחין.
קצת עליך: "בוגר בית הספר ניסן נתיב ובעל תואר ראשון בעבודה סוציאלית. עובד בחמישה מקומות עבודה, ומשתתף בפרויקטים רבים: תיאטרון האינקובטור, הצגות ילדים, מחזות זמר, תאטרון רחוב עם דמויות שטח ומשתתף פעיל בסיורים תיאטרליים".
השקפת עולם מקצועית: "לשחק זו אחריות ועבודה לא קלה. אבל - אם אתה אוהב את זה, אתה נהנה מהעבודה שלך, כי זה הדבר הכי מרגש שיש. מי שרוצה לשחק, אני ממליץ לו שילמד משחק, אבל חשוב לדעת שזה לכל החיים, אסור לוותר ואסור להרים ידיים. אני מאושר, ושמח כי למדתי את מה שאהבתי ואני עובד במה שאני אוהב".
עוד משהו: ממשיך להיות בקשר עם ילד בו טיפל בזמן שהיה עובד סוציאלי: "עבודה סוציאלית זה בדם שלי – אני לא יכול לעזוב את מי שצריך טיפול".

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 21

כתבה על:  יעקב גבאי
מאת:דמיטרי שטוחין
קצת עליך: בן 75, תושב קיבוץ יגור, צייר מקצועי. למד באקדמיה לאמנות יפה בפריז. משתתף קבוע בתערוכות בארץ ובחו"ל, וציורים שלו תלויים באופן קבוע בגלריות ומוזיאונים ברחבי העולם.
השקפת עולם מקצועית: הציורים של יעקב הם ציורים ריאליסטיים, והדגש הוא על אסטתיות ועל איכות. מדובר בציורי שמן ובד. (אגב, כמו אתם יכולים לסרוק את הברקוד, להיכנס לאתר שלנו ולראות את כל התמונות שלו).
עוד משהו: במשך כל השנים, יעקב עבד בקיבוץ, כמו שאר החברים.

מגזין ארצי: "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 22

כתבה על : יונית אור טיאר דותן
מאת: דמיטרי שטוחין
קצת עלייך: יונית התחילה לצייר לפני כשלוש שנים, כשהייתה משותקת וקשורה למיטה ולכיסאות גלגלים. מהשיתוק היא הבינה שהיא חייבת ללכת עם הלב, ולעשות את מה שהיא אוהבת – אז היא התחילה לצייר. בציורים שלה אפשר למצוא אנרגיה חיובית וטובה של חיים, מציאות, רגשות ויחסים. השתתפה בתערוכות בארץ ובעלת גלריה בהרצליה.
השקפת עולם מקצועית: "מספיק בחיים שמישהו אחד מאמין בך ואוהב את האמנות והיצירות שלך". יונית גם אומרת כשהיא מתחילה לצייר, היא בכלל לא יודעת איך היא תסיים.
עוד משהו: לכל ציור שיונית מציירת, היא כותבת גם שיר.
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 24

החיים יפים, בכל צורה.
מאת: דמיטרי שטוחין
המטרה של הכתבה הזו היא לא לדבר על החיים ולא לפתוח דיון על המשמעות של כל בן אדם, אלא להסביר שיש דרך אחרת להסתכל על העולם: אם רק פותחים את העיניים, ניתן לראות דברים יפים, מלאים בצבעים, מרגשים ומיוחדים.
כבר מילדות מסדרים עבורנו את מסלול החיים: לסיים בית ספר, להשלים שירות צבאי, להשיג תואר ממכללה או מאוניברסיטה, למצוא בן או בת זוג, להקים איתם משפחה, לקנות בית עם משכנתא צמודה, ולהמשיך עם השגרה הידועה.
אבל בכל הדרך הידועה מראש הזו, קל מאוד לשכוח דבר אחד: את עצמנו. מה אנחנו אוהבים? למה בכלל שמו אותנו כאן על כדור הארץ? לפעמים הרצון הפנימי והעמוק שלנו, הילד שעדיין מתחבא בתוכנו, מבקש לברוח או להרים קול צעקה, לצייר או לטייל או אפילו סתם להשתזף בים.
ההורים שלנו ובאופן כללי החברה שמקיפה אותנו, מכתיבים לנו את דרך ההתנהגות הרצויה ומובילים אותנו להידמות לשאר האנשים המקיפים אותנו. אנחנו צריכים להיכנס לשבלונה הנורמטיבית שהוכנה עבורנו, ואמצעי האכיפה לעניין זה הוא כמובן הלחץ החברתי המופעל עלינו. חשוב לזכור כי אין מדובר פה בכוונה רעה - זה הדבר הכי מצחיק (או עצוב) בכל העניין הזה: כל האנשים שמקיפים אותנו בטוחים שהם עושים מעשה טוב, עוזרים לנו, בזמן שהם קובעים לנו קודים מסוימים וקושרים אותנו במעין חגורת חנק לכל החיים.
___
חבל מאוד, שאנחנו לא יודעים איך להגיד "לא" או "די". חבל שקשה לנו כל כך לבקש שיעזבו אותנו וש"יתנו לנו לנשום". כשאנחנו כבר מצליחים לבקש, אנחנו מגלים שעבר המון זמן, ושאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. אם לא נעז - לא נחיה! אם לא נדחוף את עצמנו לנסות, לא נדע מה באמת יכולנו לעשות.
החיים הם לא טיוטה, ואיננו יכולים למחוק מתי שאנחנו רוצים לתקן. אלוהים לא תיכנת לבני האדם פונקציה של UNDO. חשוב שנעריך כל יום וכל דקה, וניתן לקול הפנימי שלנו לצאת ולעצמנו להתבטא.
בני האדם יוצרים לעצמם את הבעיות שלהם ומאמינים בכל מה שהם יוצרים. אז אל תתנו לאף אחד לנהל לכם את החיים, כי בסופו של דבר מי שצריך לחיות אותם זה אתם. תהיו דמות, תהיו עולם שלם, עולם שאותו בכוחכם ליצור. תאמינו בעצמכם, והכי חשוב - אל תהיו אדישים. ותודה שקראתם את הטקסט הזה, הלוואי והוא ישנה לכם אפילו במעט את המחשבה ויתרום לכם.
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 25

מאת: דמיטרי שטוחין
מוכר בגדים טוב נמדד לא רק על פי כמות הבגדים שהוא מוכר, כי אם על פי כמות הלקוחות שחוזרים לחנות. הסיבה לכך ידועה: אם המוכר נתן המלצה טובה, הלקוח מקבל מחמאות על פיה, מה שהופך את הראשון לסוג של סטייליסט.
"הכישרון שלי" רוצה לדעת על המוכרים האלה. יתרה מכך: ב"הכישרון שלי" רוצים להפוך את המוכרים האלה לאנשי מכירות עוד יותר טובים, שימשכו קהל לחנות שבה הם עובדים.
איך זה עובד? אתם מספרים לנו על המוכר הזה, על התכונות שלו, על חוזקותיו וחולשותיו - ואנחנו נעשה לו סוג של "טסט" - על מנת שנוכל להפיק מאותו טסט משוב, ולכתוב עליו ועל החנות בה הוא עובד אצלנו במגזין.
מדובר בשיתוף פעולה מעניין מקורי וראשון בארץ. במידה ועובד אצלכם מוכר כמו שתיארנו, נודה לכם אם תפנו אלינו לטלפון -0503350753, או למייל info@hakisharonsheli.co.il עם כל פרטי המוכר ופרטים בהם נוכל ליצור איתכם קשר.
 
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 27

ילדים שלנו.
מאת: דמיטרי שטוחין
הרשת החברתית "הכשרון שלי" פותחת חוג תיאטרון-מרכז נוער הדר(חיפה) המיועד לקהילה לנוער בסיכון ולילדים עם בעיות בבית, וגם לכל מי שרוצה להגיע ללמוד תיאטרון! בחוג אפשר יהיה ללמוד בצורה מקצועית נושאים שונים כמו אימפרוביזציה, משחק מול מצלמה, דרמה, 5 דקות לאומן, משחק קומי ומצחיק, פיתוח קול, ריקוד מודרני, מונולוגים, דיאלוגים והעלאה של סצנות.
בסוף השנה החוג אף יעלה הצגה שהילדים יכתבו בעצמם, ובחגים החוג יעלה במה קטנה עבור הקהילה. בפורים הקרוב, נלך כולנו אל בית החולים רמב"ם על מנת לשמח ילדים חולים שאינם יכולים לחגוג, יחד עם ליצנית מקצועית – הכל על מנת להעלות את מצב הרוח של הילדים המאושפזים. את החוג יעביר דמיטרי שטוחין עם העוזרת נוגה, ואחת מהאחראיות תהיה השחקנים עדן אטיאס.
בשנה הבאה, כולנו תקווה שנתחיל לעבוד עם עיריות ומועצות מקומיות נוספו אבל מרכז נוער הדר שלנו אנחנו לא נעזוב! אנו נהיה עד הסוף עם הקבוצה שיש לנו היום J. חוץ מללמוד תיאטרון, הילדים בחוג מקבלים גם כרטיסים חינם לתיאטרון חיפה, ובסיום הקורס אפשר כבר לקרוא להם שחקנים ותיקים ומיומנים.
"הכשרון שלי" יותר משמח להשתתף בשיתופי פעולה ופרויקטים נוספים – אז אם יש לכם כאלה, אל תהססו – שלחו לנו מייל לכתובת הבאה info@kisharonsheli.co.il
 

מגזין ארצי "הכשרון שלי" אפריל 2013 עמ' 29

הקשר שלנו עם חיות מחמד
מאת: ד"ר דורון נרי- מרכז וטרינרי רמת השרון
רבות מדובר על הקשר של בני האדם לחיות המחמד שלהם, אך על מה קשר זה מבוסס? ולמה הוא חזק כל כך?
חיות המחמד גורמות לנו להרגיש פחות בודדים - בעצם נוכחותן ובייחוד לאור התלות שלהן בנו. הן לרוב נמצאות בסביבתנו ומספקות לנו אהבה ותעסוקה בשעות הפנאי ותמיד שמחות לראותנו. שלא כמו בני אדם, החיות שלנו לא שופטות אותנו, הן יאהבו אותנו באותה צורה תמיד, גם אם נראה חריגים או התנהגותנו מוזרה. הן תמיד יישארו סלחניות אלינו ויסיחו את דעתנו מצרות היום יום.
מחקרים הראו כי דקות לאחר ליטוף של כלב או חתול, משוחררים שורה של כימיקלים בזרם הדם שלנו המשרים תחושה של רוגע, אושר, ביטחון ושביעות רצון. לכן, לא פלא שברגעים של לחץ, אנשים שולחים יד לעבר חיות המחמד שלהם.
אף נמצא שכלבים מסוגלים לחזות מראש התקפים אפילפטיים אצל בעליהם: כלבים אלו מצליחים לחוש בשינויים כמעט בלתי מורגשים אצל בעליהם. במצבים אלו הכלב נהיה חסר מנוחה, דוחף את חוטמו לעבר בעליו או רץ לקרוא לעזרה. כאשר זה קורה הבעלים יודע שתוך מספר דקות הוא הולך לחוות התקף נוסף ועליו להיערך בהתאם.
יש גם מספר פסיכולוגים הממליצים על קשר עם חיות מחמד לילדים בעלי מוגבלויות, משום שדבר זה יכול לתרום להתפתחות הקוגניטיבית של הילדים המוגבלים. יותר מכך, ישנם באנגליה בתי סוהר המעודדים את האסירים להחזיק חיות מחמד כגון: דגים, ציפורים ואף חתולים. הסיבה לכך היא שהם עוזרים ליצור שינויים בהתנהגות ובגישה של אסירים וללמדם, לפעמים לראשונה בחייהם, מה זה לקבל ולתת חיבה ואהבה.דוגמא טובה לקשר החזק ולקרבה שיש לנו עם חיות המחמד היא: שכאשר מגיע הרגע להיפרד מהן - כאשר הן מגיעות לסוף דרכם, תגובתנו קשה ביותר ובדרך כלל אנו בוכים בכי תמרורים, ולאחר מכן אנו חשים בתחושת ריקנות ובדידות קשה, ואף ישנה תחושה שחלק מהתא המשפחתי אבד.
לסיכום: היחסים בין חיות מחמד ובני האדם הינם מורכבים ולא שונים במהותם מהיחסים בין בני האדם לבין עצמם. חיות המחמד שלנו, תלויים בנו לצורך סיפוק צרכיהם הבסיסיים כגון: אכילה, שתייה ומחסה. ואילו אנו, לא תמיד מבינים כמה גדולה התמורה שאנחנו מקבלים. לסיכום ניתן לומר כי אנשים שמגדלים חיות מחמד מנהלים חיים מאושרים ובריאים יותר
 

מגזין ארצי ורשת חברתית הכשרון שלי פעילוית תרבות עמ'32

פעילויות תרבות
פורטל "הכישרון שלי" רואה את עצמו ככוח חשוב מאוד בתחום היצירה האמנותית בישראל. כך, למשל, הפורטל אחראי על מעל ל-30 פרויקטים לשחקנים, ביניהם קניית הצגות, אודישנים, ערבי כשרונות, ערבי סטנד אפ, ערבי שירים של שחקנים ואף כתבות במגזין. כמו כן, יש לנו כבר 5 קבוצות בקהילות שונות שבהם שחקנים הרשומים אצלנו מתנדבים. אנחנו אף מפעילים חוג תיאטרון מסובסד בת"א, חיפה וב"ש במחיר של 65 שקלים למי שנרשם באתר.
"הכישרון שלי" מבצע פעילויות רבות ונוספות עבור קהילת האמנים במסגרת המגזין המודפס: לציירים מיועד שטח לספר על התמונות הטובות ביותר שלהם, לדוגמנים אנחנו נותנים חשיפה באמצעות אייטמים עם תמונות ואף מפרסמים אודישנים. גם מקומם של המוזיקאים לא נפקד - אנחנו מקדמים שירים שלהם ברדיו וגם במגזין שלנו. על מערכת "הכישרון שלי" נמנה צוות של מבקרים הכותב על ההצגות האיכותיות ביותר שעולות על במות התיאטרון בישראל.
"הכישרון שלי" מבקש לתת במה לשלל הכשרונות של האמנים בארץ, ולכן הוא מבצע פעילויות תרבות רבות עבור ציירים, צלמים ופסלים, שעבורם ניתן לארגן תערוכות חינם בתל אביב, באר שבע וחיפה.
אם גם אתם רוצים לקחת חלק בשלל הפעילויות האלה, כל מה שעליכם לעשות הוא להירשם באתר ולהעלות אליו את העבודות שלכם. כל מהדורה של המגזין שלנו תכלול 2 תמונות של ציירים, 2 תמונות של צלמים וכמובן כתבה על העבודה שלהם.
כאמור, הפעילויות שלנו אינן מוגבלות רק למגזין או לאתר: המטרה היא לעזור לאמנים להרים תערוכות, לשחקנים להופיע עם הצגות ולתת כמה שיותר חשיפה לאמן ולעבודתו. אז אנא מכם, העלו את עבודותיכם לאתר, ועזרו ל"הכישרון שלי" להוציא לאור את הכישרון שלכם.
http://kisharonsheli.co.il/
http://kisharonsheli.co.il/